Kvinde kend din krop

Bogen kvinde kend din krop er en morsom og befriende “feministisk bibel”. Bogen udkom i flere udgaver i forskellige lande siden 1970’erne, hvor den opfordrede kvinder til at tage kontrol over deres egen krop og seksualitet. Det blev mødt med både kampråb og udråb. Siden da er bogen blevet trykt og omskrevet flere gange, og måske endda blevet mindre politisk?

Ægløsning, orgasme og overgangsalder bliver beskrevet i klassikeren af den danske kvindelitteratur. I de nyere udgaver af Kvinde kend din krop bliver fremstillingen af disse emner tydeliggjort ved brug af meget ligefremme billeder. Bogen er altså gået fra at være sort hvid tegninger meget lægeligt beskrevet til close-up farvefotos, som på nogle kan virke provokerende.

I den nyste udgave af Kvinde kend din krop er der også et afsnit omkring parforhold, hvor der bl.a. opfordres til at afprøve andre samlivsformer end monogami. Man må bestemt sige at bogen har udviklet sig i takt med tiden og den moderne kvindes udvikling og stemme i samfundet.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s