Parterapi

dreamstimemaximum_4215598Hvad gør man, hvis man har et parforhold i krise? Hvordan kan man finde kærligheden igen? Hvordan kan familieproblemer håndteres?

Parterapi kan ikke løse jeres problemer i parforholdet, men til gengæld kan I lære, hvordan I selv kan løse jeres problemer, både nu og i al fremtid. Det handler meget om at lære nogle nye færdigheder, holdninger og strategier, der får parforholdet til at gå meget lettere og lykkeligere.

Er du og din partner modtagelige for ægteskabelig rådgivning kan dette bidrage styrke jeres sunde kommunikationsteknikker og forhindre at et destruktivt kærlighedsforhold udvikler sig.

Hvad kan man forvente af parterapien

Til rådgivningen vil I starte ud med at fortælle, hvad I elsker ved jeres partnere. Hvad der har været godt. Hvad I hver især opfatter som lykkeligt. Det er vigtigt at etablere et solidt positivt fundament, inden man begynder at tale om problemerne. Især hvis der har været stor afstand mellem jer. Det er vigtigt med fokus på hinandens positive egenskaber og at I udviser taknemmelighed og påskønnelse, hvilket kan være medvirkende til at opbygge et stærkt fundament for et sundt ægteskab.

Styrkelse af forholdets færdigheder

Det er vigtigt ved parterapi at I tør åbne op og gøre jer selv sårbare over for hinanden i terapien, så I kan få en dybere følelsesmæssig forbindelse og at jeres evne til at kommunikere bliver stærkere. Ægteskabelig rådgivning giver parret helt konkrete teknikker til at arbejde med centrale parforholds færdigheder som eksempelvis konfliktløsning og bedre kommunikation.

Planer for fremtiden

Mange par har håb og drømme for, hvordan resten af deres liv skal forme sig med den, de holder af og elsker. Parterapi kan sikre, at du og din partner er på samme spor. Det kan være en god ide at få kommunikeret til din partner, hvilke ideer du har til et vellykket parforhold, herunder forventninger til din partner, hvor mange børn du håber at få, karriere ønsker og finansielle planer. Dette giver dig mulighed for at drøfte alvorlige emner, altså de helt store problemer og kriser, hvor det er fordelagtigt at have en tredjepart (terapeuten) til stede. Parterapien kan hjælpe jer med at opstille langsigtede mål sammen og opdage hvordan I kan være der for hinanden, i gode og dårlige tider.

Håndter fortiden

Tidligere relationer, både familiære og gamle kærester/ægtefæller, kan have bragt følelsesmæssig bagage ind i jeres parforhold. Jeres tidligere erfaringer påvirker den måde, I ser jeres relationer på og de kan påvirke jeres samliv. Par som er villige til at gøre en indsats for at udforske tidligere erfaringer samt anerkender hinandens følelser og kommer videre med en ren tavle, kan forvente at blive belønnet med et sundt og lykkeligt parforhold.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s