Din ideelle partner

Syv Kvaliteter hos en ideel partner

Lær de kvaliteter, der gør en person til en ideel partner – De kan ikke være, hvad du forventer dem til at være.

Mens de grunde, til at vi falder for en person ofte er et mysterium,  er der grunde, vi er langt mindre uvidende om i forhold til kærligheden. Der kan være noget sådan som den perfekte partner, men en ideel partner kan findes i en person, der har udviklet sig på bestemte måder, det går ud på udseende, charme og succes. Selvom vi hver især opsøger et bestemt type af kvaliteter, som er entydigt meningsfuldt for os alene, er der visse psykologiske egenskaber både du og din partner kan stræbe efter for at gøre forholdet meget mere sandsynligt for varig succes.

1. En ideel partner er moden.

En almindelig kritik folk siger om deres partnere er, at de er nødt til at “blive voksne.” Hvad mange af os undlader at erkende, er, at  det at være voksne ikke blot er et spørgsmål om at opføre sig som en voksen. For virkelig at blive voksen betyder det at anerkende og løse tidligere barndoms traumer og tab, og derefter forstå, hvordan disse begivenheder påvirker vores nuværende adfærd.

Derfor er den ideelle partner villig til at reflektere over deres fortid. De besidder en modenhed, der kommer fra at blive følelsesmæssigt frigjort fra deres familie. De har udviklet en stærk følelse af uafhængighed og autonomi, der har fremstillet det psykologiske skift fra dreng til mand eller pige til kvinde. Under brudte bånd til gamle identiteter og mønstre, er denne person mere tilgængelig overfor deres partner og den nye familie, de har skabt, som modsætning til den, de var.

Fordi denne partner er blevet moden, er de mindre tilbøjelige til at genindføre barndomsoplevelser i et intimt forhold. Fordi de har udviklet sig som person, er de ikke på udkig efter nogen til at kompensere for mangler og svagheder. De er ikke på udkig efter nogen til at fuldføre deres ufuldstændighed. Snarere er denne person på udkig efter en person som sig selv. De er på udkig efter en anden voksen med kvaliteter der ligner deres egne, med hvem de kan dele livet i en kompatibel måde.

2. En ideel partner er åben og ikke-defensiv.

Den ideelle partner er åben og forsvarsløs, og er villig til at være sårbar. De er tilgængelige og modtagelige overfor feedback uden at være overdrevent følsomme over ethvert emne. Deres åbenhed giver også mulighed for dem til at være oprigtige i at udtrykke følelser, tanker, drømme og ønsker. Det omfatter en interesse i personlig og seksuel udvikling.

3. En ideel partner er ærlig og lever med integritet.

Den ideelle partner har indset betydningen af ærlighed i en tæt relation. Ærlighed bygger på tillid mellem mennesker. Uredelighed forvirrer den anden person, ødelægger deres tillid sammen med deres realitetssans. Intet har en mere ødelæggende virkning i et nært forhold mellem to mennesker, end uærlighed og bedrag. Selv i sådanne smertefulde situationer som utroskab, er det åbenlyse bedrag ofte mere sårende end den utro handling i sig selv.

Den ideelle partner bestræber sig på at leve et liv i integritet, således at der ikke er nogen uoverensstemmelser mellem ens ord og handlinger. Dette gælder for alle niveauer af kommunikation, både verbal og non-verbal.

4. En ideel partner der respekterer og er følsom over for den anden, i forhold til individuelle mål og prioriteringer.

Ideelle partnere værdsætter den andens interesser adskilt fra deres egen. De føler og støtter hinandens overordnede mål i livet. De er følsomme over for den andens ønsker, begær og følelser, og placere dem på lige fod med deres egne. Ideelle partnere behandler hinanden med respekt og følsomhed. De forsøger ikke at kontrollere hinanden med truende eller manipulerende adfærd. De er respekt for hinandens forskellige personlige grænser, i mens de på samme tid, kan være tæt fysisk og følelsesmæssigt.

5. En ideel partner har empati og forståelse for deres partner.

Den ideelle partner opfatter deres partner på både en intellektuel, observationelt niveau og en følelsesmæssig, intuitiv niveau. Denne partner er i stand til både at forstå og føle med deres partner.

Når et par forstår hinanden, bliver de opmærksomme på de fællestræk, der eksisterer mellem dem og anerkender og værdsætter forskellene. Når begge parter er empatiske, er de i stand til at kommunikere med følelse og med respekt for den andens ønsker, holdninger og værdier, hver partner føler forstået og valideret.

6. En ideel partner er fysisk kærlig og seksuelt lydhør.

Den ideelle partner er  kærlig og lydhør på mange niveauer: fysisk, følelsesmæssigt og verbalt. De er personlige, anerkende og demonstrere udad  følelser af varme og ømhed. De nyder nærhed i at være seksuel og er uhæmmet i frit at give og modtage kærlighed og glæde under elskov.

7. En ideel partner har en sans for humor!

Den ideelle partner har en sans for humor. En følelse af humor kan være en redningskrans i et forhold. Evnen til at le ad sig selv og på livets problemer tillader en person til at opretholde en ordentlig perspektiv, mens de beskæftiger sig med følsomme emner, der opstår i et forhold. Par, der er legende og drillende afdramatisere ofte potentielt volatile situationer med deres humor. En god sans for humor absolut letter spændte øjeblikke i et forhold.

Desuden er det altid føles godt at have det sjovt med nogen!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s