Parforholdsproblemer

dreamstimemaximum_18918547Hvorfor snyder folk? Hvorfor svigter mange deres partner?
Hvordan kan det skabe parforholdsproblemer?
Hvordan kan tilliden genopbygges?
Og hvor slemt skal det være, før man skal lade sig skille?

Folk indgår i et forhold for at komme til at kende den anden person, de indgår en forpligtelse baseret på deres kærlighed, og de søger lykken i livet. Uanset om lykke kredser om ægteskab og børn eller en væsentlig anden til at tilbringe livet med. Alle relationer har problemer. Et par var gift i 35 år, og de havde det godt sammen hele livet. Hvad gør deres forhold så godt, mens andre fejler? Det er et svært spørgsmål at besvare, fordi der er en masse faktorer. Snyd, svigt og tillidsbrud med ægtefællen er blot én faktor i et ulykkeligt forhold.

Hvorfor er der parforholdsproblemer? Der er flere grunde. Den største er mulighed og ulykkelighed. En anden grund kan være afstanden. Relationer er bygget på kærlighed, og nogle gange glemmer man at kommunikere, hvilket forårsager problemer.
Først bør vi nok definere snyd og svigt. Snyd kan være at have et sidespring, mens man stadig er i et forhold, eller at være meget sammen med en anden og partneren er jaloux på. Det er selvfølgelig individuelt, hvad definition på snyd er. Af hensyn til denne artikel vil vi koncentrere os om snyd som skaber parforholdsproblemer.

Ofte kan svigt og sidespring deles op i to typer af mennesker. De, der vil have tilfredsstillet deres egne behov, og de der ikke tænker sig om inden de er fanget ind i noget de ikke kan styre. De, der bare vil have sex, er normalt ude på et tilfredsstillende forhold i sengen og ønsker egentlig ikke mere end det. De, der falder i vandet uden at ville det, har ofte drukket for meget alkohol eller er bare tiltrukket af en anden person, som fører til handling og parforholdsproblemer, eller det kunne være så megen smerte, at de søger en form for forløsning.

Nogle mennesker, der fx har mistet et barn eller anden stor smerte, kan finde på at søge lindring uden for ægteskabet, fordi de ikke længere er i stand til at kommunikere smerten til deres partner og føler sig afvist. Det kunne være fordi parforholdet for længst er forbi, men ingen har modet til at sige, at det er ovre. Store familieproblemer. Det kan også være ensomhed i parforholdet. Det er svært at såre en person, man har elsket eller stadig elsker, men ikke det samme som man engang gjorde.
Personer, der mister lysten eller kærligheden kan søge andre relationer, mens de stadig er i et forhold, fordi de har brug for tilfredsstillelse, men ønsker ikke at såre den anden person. Det er en misforståelse , fordi partneren vil opleve det som forræderi i stedet for afslutningen af forholdet. Hvorfor vi føler, vi skal forråde nogen ved at snyde snarere end at afslutte en forslidt forhold er stadig lidt uforståeligt. Vi kan have mange undskyldninger, men i sidste ende gør det ikke sagen bedre og det forårsager en masse smerte og andre parforholdsproblemer.

Når tilliden skal genopbygges kan det godt kræve noget hjælp udefra, fordi det kan være svært at løse problemerne med de samme holdninger, som oprindeligt skabte dem. Konflikthåndtering i parforholdet er ikke altid nemt. Hvordan opbygger man tillid? Med små skridt ad gangen, og en ny strategi. Parterapi i København kan være en hjælp i den svære situation.

.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s